Makea kurpitsaleipä suklaamuroista
Ainesosat
- 1 tl suolaa
- voita voiteluun
- 40 g sulatettua voita
- 400 g vehnäjauhoja
- 1 tl sokeria
- 20 g tuorehiivaa
- 125 ml täysmaitoa
- 400 g hokkaidokurpitsaa
- 100 g Kellogg’s Coco Pops -muroja (Leipä), 50 g Kellogg’s Coco Pops -muroja (Koristeluun)
Ohjeet
Valmistusaika 20 min
Odotusaika 1 h 10 min
Aika yhteensä 1 h 30 min
1. Pese kurpitsa ja poista siemenet. Paloittele kurpitsa saksanpähkinän kokoisiksi paloiksi. Keitä kurpitsanpaloja vedellä peitettynä kattilassa n. 10 minuutin ajan, kunnes ne pehmenevät. Kaada vesi pois kattilasta, soseuta kurpitsa sauvasekoittimella ja anna jäähtyä.
2. Lämmitä maito kattilassa kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon hiiva ja sokeri. Kaada maito, johon on sekoitettu hiiva ja sokeri, kulhoon, lisää joukkoon jauhot, voi, suola ja kurpitsasose ja vaivaa taikina palloksi. Peitä liinalla ja anna kohota 15 minuuttia. Sekoita joukkoon Kellogg’s Coco Pops -murot ja muotoile taikina leiväksi.
3. Lämmitä uuni (tasalämpöuuni 180 °C / kiertoilmauuni 155 °C). Voitele tällä välin leipävuoka (24 x 10 x 7 cm) ja laita leipä vuokaan. Ripottele päälle Kellogg’s Coco Pops -muroja, painele leipää kevyesti ja anna kohota peitettynä vielä 15 minuutin ajan.
4. Paista kurpitsaleipää n. 30 minuuttia uunin keskitasolla.
Vinkki
Täytä vuoka siten, että leivän yläpinnasta on vuoan reunaan korkeintaan n. 3 cm. Muutoin leipä kohoaa ja valuu yli reunojen.
Tarvikkeet:
kattila, veitsi, leikkuulauta, astiapyyhe, sähkövatkain, taikinakoukut, kulho, uuni, leipävuoka, 10 x 25 cm, sauvasekoitin, liesi