Breakfast for Better Days


Kelloggilla on pitkät perinteet rahan investoimisesta, ruoan lahjoittamisesta ja työajan antamisesta yhteiskunnallisiin tarkoituksiin. Kahden viime vuoden aikana olemme lahjoittaneet 22 miljoonaa dollaria käteisenä, 88 miljoonaa dollaria ruokalahjoituksina* ja tuhansia tunteja työntekijöiden aikaa vapaaehtoistyönä.

Perustajamme W.K. Kellogg oli suuri yrittäjä ja yksi 20-luvun merkittävistä hyväntekijöistä. Hän lahjoitti suuren osan varallisuudestaan hyväntekeväisyyteen. Yli sata vuotta myöhemmin hänen perintönsä elää maailmanlaajuisessa Breakfasts for Better Days -ohjelmassa, jonka painopisteenä on ruoan lahjoittaminen tarvitseville.

Autetaan niitä, jotka apua eniten tarvitsevat – kaikkialla maailmassa.

Breakfasts for Better Days keskittyy kohteisiin, joissa toimimme. Tavoitteemme on lahjoittaa miljardi aamiaishiutale -ja välipalapakkausta apua tarvitseville perheille kaikkialla maailmassa vuoden 2016 loppuun mennessä. Näistä yli puolet on aamiaisia. Tähän mennessä olemme lahjoittaneet yli 900 miljoonaa annosta, joista 500 miljoonaa on aamiaisia.

Breakfasts for Better Days lahjoittaa ihmisille ruokaa 35 maassa kaikkialla maailmassa, mm. Yhdysvalloissa, Australiassa, Kanadassa, Kiinassa, Intiassa, Perussa ja Meksikossa sekä 20 Euroopan, Pohjois-Afrikan ja Lähi-idän maassa.

*Perustuu tuotteiden arvoon


Perustaa aamiaiskerhoja

Kellogg kehitti ensimmäisen aamiaiskerhonsa Englannissa vuonna 1998. Nykyään meillä on aamiaisohjelmia Irlannissa, Espanjassa, Saksassa, Ruotsissa, Tanskassa, Italiassa, Belgiassa ja Venäjällä sekä kauempana Yhdysvalloissa, Australiassa ja Latinalaisessa Amerikassa.

Nämä ohjelmat tarjoavat terveellisen ja tasapainoisen aamiaisen lapsille, joilla ei ole aina mahdollisuutta saada sellaista kotonaan.

Ruotsissa Kellogg on tukenut vuodesta 2010 Punaisen Ristin nuorisoliittoa aamiaiskerhojen perustamisessa. Kerhot auttavat antamaan päivälle hyvän alun ja antavat oppilaille paremmat edellytykset koulunkäynnin jaksamiseen. Tällä hetkellä Punaisen Ristin nuorisoliitto järjestää aamiaiskerhoja kuudessa koulussa Malmössä ja tarjoaa yli 30 000 aamiaisannosta vuodessa.


Lahjoita aamiaistuotteita

Kelloggin ensisijainen tavoite on muuttaa jokainen ostamamme viljakilo ruoaksi, jonka voimme myydä. Joissakin tilanteissa emme kuitenkaan voi myydä ruokaa tavalliseen tapaan, esimerkiksi parasta ennen -päivämäärän lähestyessä.

Kellogg pyrkii antamaan tästä ruoasta mahdollisimman paljon aamiaiskerhoille, hyväntekeväisyyteen ja vastaaviin tarjoituksiin. Lahjoitamme ruokaa ruokapankeille ja hyväntekeväisyysjärjestöille 20 Euroopan maassa sekä tietyissä Meksikon, Kanadan ja Etelä-Amerikan kohteissa.

Ruotsissa teemme yhteistyötä Kaupunkilähetyksen kanssa.


Aatteeseen liittyvä markkinointi

Ruoka- ja rahalahjoituksien lisäksi Kellogg järjestää myöskampanjoita, joissa kuluttajat voivat auttaa lahjoittamaan aamiaisia lapsille, perheille ja muille tarvitseville. Vuonna 2014 Kellogg's toteutti Breakfast for Better Days -kampanjan, jonka yhteydessä lahjoitimme annoksen hiutaleita jokaista myytyä pakkausta kohti. 16 Euroopan maassa myytyä 56 miljoonaa pakkausta vastaavasti lahjoitimme 56 miljoonaa annosta hiutaleita ruokapankeille ja muille organisaatioille, jotka jakavat ruokaa tarpeessa oleville lapsille ja perheille.


W. K. Kellogg -säätiö

Säätiö W.K. Kellogg Foundation (WKKF) perustettiin vuonna 1930 edelläkävijän ja yrittäjän W. K. Kelloggin riippumattomaksi yksityiseksi säätiöksi. Se on yksi suurimmista hyväntekeväisyysjärjestöistä Yhdysvalloissa ja tekee töitä lasten, perheiden ja yhteiskunnan hyväksi. WKKF saa lainsäädännöllisesti erillisenä yksikkönä tulonsa pääasiassa W.K. Kellogg Foundation Trustilta, joka on Kellogg Companyn suurin osakkeenomistaja. Vuonna 2014 Kellogg Company maksoi lähes 137 000 000 dollaria osingonjaossa trustille.


Miksi aamiainen on niin tärkeä koululaisille?

Lapsilla, jotka syövät aamiaista vähän tai eivät syö sitä lainkaan, on enemmän keskittymisvaikeuksia ja he suoriutuvat koulussa huonommin*. Tähän liittyy myös se, että opettajat käyttävät enemmän aikaa nälkiintymisen vaikutusten käsittelyyn ja vähemmän aikaa lasten oppimisen auttamiseen *

Useat tutkimukset ovat myös osoittaneet, että kouluaamiaisohjelma voi vähentää epävarman elintarvikehuollon vaaroja, parantaa ruokavaliota ja vähentää liikalihavuutta.

* A lost education - the reality of hunger in the classroom


2015 EHDOT

Jokaisesta myydystä pakkauksesta, jossa on merkintä "Lahjoita 1 annos"/"Help give a breakfast" lahjoitamme 30 gramman Kellogg's Corn Flakes -annoksen järjestölle, joka jakaa ruokaa Pohjoismaissa tai muissa Euroopan kaupungeissa.

Ne varmistavat, että ruoka päätyy sitä tarvitseville ihmisille.

Dela