null

Reseptit

Partager

Perinteiset saksalaiset joulupiparit corn flakes - hiutaleilla

Ainesosat

  • 50 g Kellogg’s Corn Flakes -muroja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 300 g vehnäjauhoja + hieman jauhoja leivontatasolle
  • 1 luomuappelsiini
  • 0,5 tl jauhettua kardemummaa
  • 0,5 tl jauhettua neilikkaa
  • 1 tl jauhettua kanelia
  • 1 keskikokoinen kananmuna
  • 125 g sokeria
  • 150 g pehmeää voita
cookies

Ohjeet

Valmistusaika 15 min
Odotusaika 1 h 15 min
Aika yhteensä 1 h 30 min

1. Vatkaa voi, sokeri ja muna kulhossa vaahdoksi. Sekoita joukkoon kaneli, neilikka ja kardemumma. Pese ja kuivaa appelsiini, raasta kuori ja lisää raaste taikinaan. Sekoita joukkoon jauhot ja leivinjauhe, vaivaa taikina hyvin ja muotoile palloksi. Kääri taikinapallo tuorekelmuun ja laita jääkaappiin n. 1 tunniksi.

2. Lämmitä uuni (tasalämpöuuni 200°C / kiertoilmauuni 180 °C). Ota taikina jääkaapista ja sekoita joukkoon maissihiutaleet. Levitä leivontatasolle vähän jauhoja ja kauli taikina kaulimella.

3. Leikkaa piparkakkumuotilla taikinasta ympyröitä ja asettele ne leivinperilla peitetylle uunipellille. Paista n. 15 minuuttia uunin keskitasolla.

Vinkki
Voit käyttää vaihtoehtoisesti taikinaan myös valmista pikkuleipätaikinaseosta.

Tarvikkeet:
kaulin, uuni, jääkaappi, raastinrauta, sähkövatkain, vispilä, kulho, uunipelti, leivinpaperia, piparkakkumuotti, tuorekelmua