icon search my accountcountry selector
 
 

Aamiaistuotteista


Aamiaistuotteissa on tavallisesti paljon hiilihydraatteja. Muita ravintoaineita, joista keskustellaan usein, ovat kuidut, sokeri ja suola.

Hiilihydraatit

Pohjoismaisten ravintosuositusten mukaan 50-60 % päivittäisestä energiasta tulisi saada hiilihydraateista. Parhaita olisivat hitaat hiilihydraatit.

Kuidut

Monet meistä syövät liian vähän kuituja: alle puolet suositellusta määrästä. Suositus on noin 25-35 grammaa päivässä, mutta naiset syövät keskimäärin vain noin 19 grammaa ja miehet noin 20 grammaa.

30 gramman annos Kellogg’s All-Bran Regularia sisältää 4,5 grammaa ja Kellogg’s All-Bran Fiber Plusia peräti 11 grammaa kuituja.

Sokeri

Sokeria lisätään aamiaistuotteisiin maun ja koostumuksen vuoksi. Annos Kellogg'sin aamiaistuotteita sisältää noin 1/2 - 2 teelusikallista sokeria.

Tärkeimmät sokerin lähteet elintarvikkeissa ovat karkit ja suklaa sekä virvoitusjuomat ja mehut. Lapset saavat aamiaistuotteista noin 2 % nauttimastaan sokerista.

Pohjoismaisten ravintosuositusten mukaan sokerista tulisi saada alle 10 % päivittäisestä energiasta.

Jotta tietäisit, miten paljon sokeria kussakin annoksessa on, olemme merkinneet sen selkeästi kaikkien Kellogg's-pakkausten etupuolelle.

Suola

Suola on ruoassa tärkeä valmistusaine, joka vaikuttaa sekä sen makuun että koostumukseen. Kellogg’s käyttää suolaa antamaan rapeutta ja makua – tuotteittemme kahta tärkeintä ominaisuutta.

Tärkeimmät suolan lähteet elintarvikkeissa ovat leipä, juusto, leikkeleet ja kalatuotteet. Aamiaistuotteet eivät ole tärkeä suolan lähde,  vaan niistä on peräisin vain noin 1 % suolasta.

Vuodesta 1998 olemme määrätietoisesti pyrkineet vähentämään suolan määrää, ja olemme tähän mennessä vähentäneet sitä Tanskassa noin 54 %.  Kaikkien tuotteittemme suolapitoisuus on avainreikämerkinnän tasolla tai sen alapuolella (500 mg natriumia).


Tässä osiossa